Het Muditateam
ONS TEAM

Ontmoet onze docenten

Shauni Wauters

bestuur / DOCENT MUDITA EN MERAKI

Shauni (28) begon te dansen op 4-jarige leeftijd en dacht sindsdien nooit meer aan stoppen. Sinds haar 15de geeft ze les en vond ze haar passie voor modern en jazz in het showteam van Dansstudio Akira (Buggenhout). Gaandeweg ontwikkelde ze haar eigen stijl en specialiteiten. Bij Danssport Vlaanderen is Shauni al enkele jaren aan het werk als freelancer en geeft ze op heel wat evenementen haar passie voor dans door aan kinderen. Sinds 2015 geeft ze les bij verschillende dansscholen in en rond het Gentse. Wat een hobby was, is uitgegroeid tot haar grootste passie en beroep. De stijlen (girly) jazz, modern, hedendaags, fusion, musical en high heels zijn haar niet onbekend. Vijf jaar geleden startte ze danscompagnie Meraki op, een competitieteam modern/hedendaags met mooie resultaten op Vlaams, Belgisch én Europees niveau. Tot slot stilt ze haar danshonger met externe dansopdrachten zoals travestie-optredens, musical, competities, workshops en bijscholingen van bekende dansdocenten. Emoties en inleving maken voor Shauni het verschil tussen een sporter en een performer. Tot slot heeft ze een hart voor hulpverlening en werkt ze als psychologe. Een brug leggen tussen mentale gezondheid en dans wil ze in de toekomst graag meer gaan doen. Ook met solisten en duo's gaat ze aan de slag om het beste uit zichzelf te halen op competitief niveau. Shauni staat dit jaar in voor de recreatieve lessen Juniors/Youngsters moderne technieken, Juniors modern, Adults modern/hedendaags (advanced) en het dansluik voor Youngsters/Adults musical en is ze coach van onze Meraki Adults.

Shauni
Bjorn

Bjorn De Vilder

bestuur / DOCENT MUDITA

Bjorn (30) danst al sinds zijn 11 jaar. Alles begon met een initiatieles, maar al snel werd dansen een passie. Samen met Julie en Shauni heeft Bjorn dansstudio Mudita opgericht in 2019. Op 16-jarige leeftijd startte Bjorn met lesgeven. Hij geeft vandaag les voor o.a. dansstudio Mudita en dansschool D.I.O.P. Maar dat is niet alles: Bjorn organiseert dansevents en –shows en zet zich verder in voor allerlei dansopdrachten, zoals workshops, figuratierollen bij Ballet Béjart, shows voor Studio 100, de musicals Footloose, Kiss me Kate en 40-45, in de film GhostRockers, Ment-TV en voor Opera Vlaanderen.
Tot slot heeft Bjorn al verschillende scripts geschreven en heeft hij al heel wat regie-ervaring voor dansshows en musicals op zijn palmares, bv. voor de musical Belle en het Beest JR bij dansschool D.I.O.P. Bij dansstudio Mudita verzorgt Bjorn dit jaar het toneelaspect en staat hij in voor de regie van de lessen musical voor Adults en Youngsters.

Machteld Ryckaert

Bestuur / DOCENT MUDITA

Machteld (29) werd op 6-jarige leeftijd gebeten door de dansmicrobe. Na de eerste dansstappen in (jazz)ballet en clipdance vond ze echt haar gading in hiphop en urban bij dansschool Rap & Vrank in Evergem. Ze danste in het competitieteam Trigg’r Company en gaf er 4 jaar dansles aan kleuters en 7-jarigen. Na een danspauze van enkele jaren kwam Machteld bij dansstudio Mudita terecht: eerst als danser, vandaag als danser, docent én bestuurslid. Na jarenlang urban- en hiphopstijlen te volgen, besloot ze echt uit haar comfortzone te treden en maakte ze 2 jaar deel uit van danscompagnie Meraki om zich te kunnen bijscholen in de stijl modern/hedendaags. Machteld verzorgt bij dansstudio Mudita de wekelijkse les Adults girly (optional heels). Ze omschrijft haar stijl als girly hiphop, maar zal in de lessen ook invloeden uit o.a. streetdance, house, african en reggaeton aan bod laten komen.

Machteld
Evy

Evy Stroef

docent mudita

Evy (28) is gebeten door de sportmicrobe. Ze behaalde een master in LO en Bewegingswetenschappen en studeerde af als kinesist. Dans is voor haar altijd een grote uitlaatklep geweest om haar gevoelens te uiten. Daarnaast staat plezier bovenaan haar lijst in de danslessen. Ze wil haar dansers op een correcte manier trainen en progressie helpen maken, en dat vanuit haar wetenschappelijk onderbouwde achtergrond. Evy maakt daarnaast al jaren deel uit van danscompagnie Meraki. Haar oeverloze enthousiasme, passie en professionele aanpak maken van Evy een zeer goede docente. Evy geeft bij dansstudio Mudita dit jaar les aan de recreatieve groepen Adults choreolab en workout.

Noa Hazenbosch

Docent mudita en meraki

Noa (16) zette haar eerste stappen in de danswereld op 11-jarige leeftijd en wist sindsdien niet meer van ophouden. Haar passie begon pas echt te groeien in het eerste middelbaar, toen ze besloot om een professionele dansopleiding te volgen op het MUDA (Evergem). De stijlen hedendaags, modern, ballet en jazz zijn haar zeer bekend. Op 12-jarige leeftijd waagde Noa zich voor het eerst aan wedstrijden binnen danscompagnie Meraki. Ze is een beloftevolle danseres die al heel wat prijzen wist binnen te halen als solist, met duo's en in groepsverband. In dansstudio Mudita geeft ze ballet aan onze Mini's en Kiddo's. Daarnaast is ze coach voor de Juniors van danscompagnie Meraki.

Noa
Pauline

Justien Matthys

DOCENT MUDITA en meraki

Justien danst al 18 jaar en is getraind in verschillende stijlen (ballet, modern, hiphop en disco), maar haar hart ligt het meest bij modern en ballet. Ze maakte deel uit van zowel  competitieteams als een danscompagnie. Bij dansschool D.I.O.P. (Lokeren) richtte ze haar eigen competitieteams modern/hedendaags op: Just10 en JustJuniors. Met beide teams won ze tal van prijzen op Vlaams, Belgisch én Europees niveau. Na haar tweede kindje nam ze een danspauze, maar sinds 2022 heeft ze haar passie weer opgezocht én teruggevonden bij dansstudio Mudita. Justien heeft al 16 jaar ervaring als dansdocent. Haar grootste doel is om haar dansers bewust te laten worden van hun lichaam, om ze te trainen op technisch vlak en om verhalende choreo's te brengen met veel emotie. Justien verzorgt binnen dansstudio Mudita de lessen Youngsters/Adults ballet en de technieklessen voor de Meraki Teens en Adults, samen met Morgane Descheemaker.

Pauline

Emma Baele

DOCENT Meraki

De passie voor dans begon bij Emma (19) al toen ze slechts 3 jaar oud was, in het Jamcentrum in Sleidinge. Op 12-jarige leeftijd begon ze aan de hedendaagse dansopleiding op het MUDA kunstsecundair in Evergem, waar ze in 2020 haar diploma behaalde. Momenteel volgt ze een bacheloropleiding dans aan het Conservatorium in Antwerpen. Emma mocht meespelen in de film GIRL van Lukas Dhont in samenwerking met Siri Larbi Cherkaoui. Ze is een gemotiveerde danser en docent die altijd open staat voor nieuwe avonturen. In haar lessen wil ze iedereen zoveel mogelijk bijleren en haar dansers laten knallen! Haar stijl bevat een moderne flow met hedendaags floorwork én een persoonlijke touch. Emma is bij dansstudio Mudita de coach voor de Meraki Teens.

Shauni

Hermine Araqelyan

DOCENT MudIta

Hermine (31), geboren en getogen in het hart van Armenië, in Yerevan, werd als jong meisje verliefd op dansen. Ze zette haar eerste dansstappen bij Sofi Devoyan's Dance and Soul Theatre, waar ze de Armeense traditionele dansen verkende samen met klassieke dans. Later deed ze meer ervaring en kennis in andere dansstijlen op, zoals clipdance, jazz, latino, enz. Ze gaf danslessen aan kinderen op zomerkampen en in weeshuizen. Na een lange pauze keerde ze terug naar haar eerste liefde, dans, toen ze zich aansloot bij Hal 26 in Gent. Sinds 2018 danst Hermine bij dansstudio Mudita, zowel recreatief als competitief bij danscompagnie Meraki. Haar stijl beschrijft ze als de verborgen taal van haar ziel die verhalen vertelt met moderne en hedendaagse bewegingen én met een vleugje Armeense traditionele dans. Dit jaar zal Hermine de recreatieve lessen Adults modern/hedendaags (open level) voor haar rekening nemen.

Margot

Margot Daemers

Docent mudita

Margot (26) is afgestudeerd als audioloog en leerkracht secundair onderwijs. Ze werkt deeltijds als ondersteuner voor dove en slechthorende jongeren in het secundair onderwijs. Al op jonge leeftijd had ze de dansmicrobe te pakken. Op haar 10de startte ze met eerste danslessen, in combinatie met een turncarrière. Op haar 14de besloot ze haar turncarrière achterwege te laten om zich volledig op dans te kunnen storten. Ze volgde lessen in verschillende stijlen, zoals hiphop, ballet, modern en jazz. Al snel werd duidelijk dat haar passie bij hiphop en streetdance lag en besloot ze zich verder in die stijlen te ontplooien binnen dansgroep Motion en via verschillende workshops en dansstages in Vlaanderen. Sinds haar 16de geeft ze recreatieve danslessen hiphop en al 5 jaar traint ze 2 urban wedstrijdsteams die zich beide konden plaatsen voor het WK UDO in Blackpool. Bij dansstudio Mudita staat Margot in voor de lessen Youngsters fusion en Adults urban.

Morgane

Morgane Descheemaker

Docent mERAKI

Morgane Descheemaker zette haar eerste danspassen in ballet en moderne dans op 5-jarige leeftijd. Als kind kon ze al veel podium- en TV-ervaring opdoen. Ze danste o.a. in de shows van Samson en Gert, K3-videoclips, Tegen De Sterren Op, Maya De Bij en nog tal van andere Studio 100-producties. Ze volgde een dansopleiding hedendaagse dans aan de Kunsthumaniora in Antwerpen om zich bij te scholen als professionele danseres. Momenteel volgt ze een bacheloropleiding dans aan het Koninklijk Conservatorium Hedendaagse Dans te Antwerpen. Sinds 2017 maakt ze deel uit van CompAni-One onder leiding van Anneke Ghysens. Morgane werd ook Belgisch kampioen modern solo en duo bij verschillende wedstrijden. Bij dansstudio Mudita verzorgt Morgane samen met Justien Matthys de technieklessen voor onze Meraki Teens en Adults.

Line Baguet

Docent mudita

Line (21) zette haar eerste danspasjes op 4-jarige leeftijd. In de lokale dansschool ontdekte ze haar passie voor hiphop, jazz en moderne dans. Ze danste daar ook jarenlang in het competitieteam en gaf er les aan verschillende groepen lagere school en de G-dansers. Sinds 2019 geeft ze les in Brecht aan competitieteams in verschillende stijlen. Naast het lesgeven, danst ze zelf nog altijd. Binnen dansstudio Mudita maakt ze sinds vorig jaar deel uit van danscompagnie Meraki. Line zal dit jaar voor het eerst lesgeven bij dansstudio Mudita en neemt de lessen Mini’s en Kiddo’s (GVB Mariavreugde) voor haar rekening. Met haar rijke fantasie neemt ze de jongste kinderen mee op dansavonturen in verschillende thema’s, terwijl ze voor de iets oudere kinderen een mix van verschillende stijlen aan bod zal laten komen. Line heeft er ongelofelijk veel zin in!

Line
Lotte

Lotte Van Besien

Docent mudita

Lotte (17) volgde haar eerste danslessen toen ze nog maar 3 jaar oud was. Ze maakte in haar kindertijd kennis met verschillende dansstijlen (clipdance, ballet, hiphop en modern) bij dansschool VDRG. Ook volgt ze al sinds het eerste leerjaar ballet bij de Academie voor Podiumkunsten Gent (APK). Sinds de oprichting van dansstudio Mudita volgt ze er lessen jazz, choreolab en modern/hedendaags. Ook is Lotte al 2 jaar lid van danscompagnie Meraki. Dit jaar zal Lotte haar passie voor dans met veel plezier doorgeven aan de Mini's en Kiddo's (sporthal HoGent), samen met Anika.

Anika Naert

DOCENT MUDITA

Op 4-jarige leeftijd zette Anika haar eerste danspasjes in de danswereld bij VDRG. Ze heeft ervaring in heel wat verschillende stijlen: hiphop, fusion, breakdance ... Ze vond haar grootste passie in moderne dans, en daarom danst ze nu ook merendeels modern. Ze sloot zich op 9-jarige leeftijd aan bij het wedstrijdteam van Hal 26 en maakte daarna de overstap naar danscompagnie Meraki, onze eigen wedstrijdteams. Dit is het eerste jaar dat Anika les zal geven, maar ze kan niet wachten om eraan te beginnen. Anika zal de lessen van de Mini’s en Kiddo’s in sporthal HoGent voor haar rekening nemen, samen met Lotte. Ze zijn een goed team en hebben heel veel zin om de kindjes te begeleiden in hun eerste stappen in de danswereld.

Anika
Anika

Lauranne De Caluwe

DOCENT MUDITA

Lauranne is letterlijk en figuurlijk al sinds haar geboorte bezig met muziek en musical. Toen haar papa de musical Kuifje en de Zonnetempel dirigeerde en haar mama het orkest vervoegde in 2001 en 2006, werd de backstage van de Stadsschouwburg in Antwerpen al snel haar tweede thuis. Het duurde dan ook niet lang tot Lauranne zelf startte met lessen algemene muziekvorming en cultuur, zang, dans, theater, klassieke piano en musical. Enkele jaren later vervoegde ze het Studio 100-koor en zong ze mee in de Samson & Gert-kerstshow. Ze hield de smaak te pakken, want in datzelfde jaar kreeg ze haar eerste rol als Martha, één van de Von Trapp kinderen in de musical The Sound of Music. Hierna volgden nog meer mooie rollen in musicals, zoals in Oliver Twist, Fiddler on the Roof, Annie, 14-18 en 40-45. Binnenkort beëindigt Lauranne haar master communicatiewetenschappen aan de UGent en zal ze verder gaan in een kunstopleiding. Lauranne staat het komende jaar in voor het zanggedeelte binnen de lessen Youngsters / Adults musical.

Blauw De Greve

Blauw De Greve

Docent mudita

Blauw (23) begon aan haar eerste muzieklessen toen ze nog maar 6 jaar oud was. Al snel (9 jaar) zette ze haar eerste stappen in de musicalwereld en mocht ze performen in producties zoals Alladin, Shrek jr, De drie biggetjes, De wilde zwanen van het geluidshuis ... Blauw behaalde haar diploma muziek (klassieke piano en jazz/pop zang) aan het MUDA kunstsecundair in Evergem, van waaruit ze doorstroomde naar het KASK conservatorium en haar bachelordiploma in the performing arts behaalde. Momenteel is ze bezig met het afronden van haar masterjaar. Ze heeft al 7 jaar ervaring in het lesgeven en staat te springen om ons Muditateam aan te vullen. Daarnaast volgt ze nog de musicalopleiding bij Fabric Magic, waarmee ze o.a. al backing vocals voor #LIKEME, Dana Winner, Ronan Keating & Il Divo mocht voorzien. Ook bij de shows van #LIKEME in het Sportpaleis was ze aanwezig als koorlid en danser. Blauw is een bron van energie en positiviteit met een brede waaier aan passies en een grote liefde voor het lesgeven. Ze neemt de zanglessen voor Youngsters / Adults musical voor haar rekening.

Volg je ons al op sociale media?
Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes bij dansstudio Mudita en danscompagnie Meraki? Of wil je de sfeer opsnuiven?
Volg ons dan zeker op Facebook en Instagram!
VOLG ONS OP INSTAGRAM
Foto- en beeldmateriaal: met dank aan Hannah Van Eetvelde ||  Victor Stans  ||Ashley De Buck||Veronique De Cock|| Griet Gillisjans.