Het Muditateam
ONS TEAM

Ontmoet onze docenten

Shauni Wauters

bestuur / DOCENT MUDITA EN MERAKI

Shauni (29) begon te dansen op 4-jarige leeftijd en dacht sindsdien nooit meer aan stoppen. Sinds haar 15de geeft ze les en vond ze haar passie in modern/hedendaagse dans. Wat een hobby was, is uitgegroeid tot haar grootste passie en beroep. Zes jaar geleden startte ze danscompagnie Meraki op, een competitieteam modern/hedendaags met mooie resultaten op Vlaams, Belgisch én Europees niveau. Tot slot stilt ze haar danshonger als uitvoerend danser in de hedendaagse compagnie 'Roots'. Emoties en inleving maken voor Shauni het verschil tussen een sporter en een performer. Ze heeft hiernaast een hart voor hulpverlening en werkt als klinisch psychologe. Een brug leggen tussen mentale gezondheid en dans wil ze in de toekomst graag meer gaan doen, door te creëren met en vanuit de danser. Ook met solisten en duo's gaat ze aan de slag om het beste uit zichzelf te halen op competitief niveau.

Shauni staat dit jaar in voor de recreatieve lessen Youngsters moderne technieken, Youngsters modern en het dansluik voor Adults musical. Daarnaast is ze coach van onze Meraki Adults en de Compagnie.

Shauni
Bjorn

Bjorn De Vilder

bestuur / DOCENT MUDITA

Bjorn (31) danst al sinds zijn 11 jaar. Alles begon met een initiatieles, maar al snel werd dansen een passie. Samen met Julie en Shauni heeft Bjorn dansstudio Mudita opgericht in 2019. Op 16-jarige leeftijd startte Bjorn met lesgeven. Hij geeft vandaag les voor o.a. dansstudio Mudita en dansschool D.I.O.P. Maar dat is niet alles: Bjorn organiseert dansevents en –shows en zet zich verder in voor allerlei dansopdrachten, zoals workshops, figuratierollen bij Ballet Béjart, shows voor Studio 100, de musicals Footloose, Kiss me Kate en 40-45, in de film GhostRockers, Ment-TV en voor Opera Vlaanderen.
Tot slot heeft Bjorn al verschillende scripts geschreven en heeft hij al heel wat regie-ervaring voor dansshows en musicals op zijn palmares, bv. voor de musical Belle en het Beest JR bij dansschool D.I.O.P. Bij dansstudio Mudita verzorgt Bjorn dit jaar het toneelaspect en staat hij in voor de regie van de lessen Adults musical.

Margot

Margot Daemers

Docent mudita

Margot (27) is afgestudeerd als audioloog en leerkracht secundair onderwijs. Ze werkt deeltijds als ondersteuner voor dove en slechthorende jongeren in het secundair onderwijs. Al op jonge leeftijd had ze de dansmicrobe te pakken. Op haar 10de startte ze met eerste danslessen, in combinatie met een turncarrière. Op haar 14de besloot ze haar turncarrière achterwege te laten om zich volledig op dans te kunnen storten. Ze volgde lessen in verschillende stijlen, zoals hiphop, ballet, modern en jazz. Al snel werd duidelijk dat haar passie bij hiphop en streetdance lag en besloot ze zich verder in die stijlen te ontplooien binnen dansgroep Motion en via verschillende workshops en dansstages in Vlaanderen. Sinds haar 16de geeft ze recreatieve danslessen hiphop en al 5 jaar traint ze 2 urban wedstrijdsteams die zich beide konden plaatsen voor het WK UDO in Blackpool. Bij dansstudio Mudita staat Margot in voor de lessen Youngsters urban en Adults urban (advanced level).

Evy

Evy Stroef

docent mudita

Evy (30) is gebeten door de sportmicrobe. Ze behaalde een master in LO en Bewegingswetenschappen en studeerde af als kinesist. Dans is voor haar altijd een grote uitlaatklep geweest om haar gevoelens te uiten. Daarnaast staat plezier bovenaan haar lijst in de danslessen. Ze wil haar dansers op een correcte manier trainen en progressie helpen maken, en dat vanuit haar wetenschappelijk onderbouwde achtergrond. Evy maakte daarnaast jarenlang deel uit van danscompagnie Meraki en een competitieteam hiphop. Haar oeverloze enthousiasme, passie en professionele aanpak maken van Evy een zeer goede docente. Evy geeft bij dansstudio Mudita dit jaar les aan de recreatieve groepen Adults urban (open level) en Adults workout.

Noa Hazenbosch

Docent mudita en meraki

Noa (17) zette haar eerste stappen in de danswereld op 11-jarige leeftijd en wist sindsdien niet meer van ophouden. Haar passie begon pas echt te groeien in het eerste middelbaar, toen ze besloot om een professionele dansopleiding te volgen op het MUDA (Evergem). De stijlen hedendaags, modern, ballet en jazz zijn haar zeer bekend. Op 12-jarige leeftijd waagde Noa zich voor het eerst aan wedstrijden binnen danscompagnie Meraki. Ze is een beloftevolle danseres die al heel wat prijzen wist binnen te halen als solist, met duo's en in groepsverband. In dansstudio Mudita is ze coach voor de Juniors van danscompagnie Meraki.

Noa
Lotte

Lotte Van Besien

Docent mudita

Lotte (18) volgde haar eerste danslessen toen ze nog maar 3 jaar oud was. Ze maakte in haar kindertijd kennis met verschillende dansstijlen (clipdance, ballet, hiphop en modern) bij dansschool VDRG. Ook volgt ze al sinds het eerste leerjaar ballet bij de Academie voor Podiumkunsten Gent (APK). Sinds de oprichting van dansstudio Mudita volgde ze er jazz, choreolab en modern/hedendaags. Ook maakte Lotte 3 jaar deel uit van danscompagnie Meraki. Dit jaar staat Lotte in voor de lessen Juniors modern, Juniors fusion en Mini's / Kiddo's préballet.

Pauline

Emma Baele

DOCENT Meraki

De passie voor dans begon bij Emma (19) al toen ze slechts 3 jaar oud was, in het Jamcentrum in Sleidinge. Op 12-jarige leeftijd begon ze aan de hedendaagse dansopleiding op het MUDA kunstsecundair in Evergem, waar ze in 2020 haar diploma behaalde. Momenteel volgt ze een bacheloropleiding dans aan het Conservatorium in Antwerpen. Emma mocht meespelen in de film GIRL van Lukas Dhont in samenwerking met Siri Larbi Cherkaoui. Ze is een gemotiveerde danser en docent die altijd open staat voor nieuwe avonturen. In haar lessen wil ze iedereen zoveel mogelijk bijleren en haar dansers laten knallen! Haar stijl bevat een moderne flow met hedendaags floorwork én een persoonlijke touch. Emma is bij dansstudio Mudita de coach voor de Meraki Kids en Adults.

Shauni

Jasmine Haegeman

DOCENT MudIta

Jasmine (31) kan onmogelijk stilzitten. Toen ze 10 jaar was, ontdekte ze dat dans de ideale uitlaatklep is. Ze zette haar eerste danspassen bij 2B Funky in Maldegem en enkele jaren later kwam ze bij verschillende wedstrijdteams en de compagnie van dansschool S-pression in Eeklo terecht. Ze nam deel aan verschillende competities (o.a. wedstrijden van Danspunt en de vroegere Dansliga), en deed mee aan optredens zoals Humo’s Pop Poll en Pennenzakkenrock. Vroeger deed ze heel wat verschillende stijlen, zoals jazz, modern, ballet, streetdance, disco, pilates en yoga. Dit jaar brengt ze al die stijlen samen in de les Adults choreolab.



Anika Naert

DOCENT MUDITA

Op 4-jarige leeftijd zette Anika haar eerste danspasjes in de danswereld bij VDRG. Ze heeft ervaring in heel wat verschillende stijlen: hiphop, fusion, breakdance ... Ze vond haar grootste passie in moderne dans, en daarom danst ze nu ook merendeels modern. Ze sloot zich op 9-jarige leeftijd aan bij het wedstrijdteam van Hal 26 en maakte daarna de overstap naar danscompagnie Meraki, ons eigen wedstrijdteam. Anika zal de lessen van de Mini’s en Kiddo’s in sporthal HOGENT voor haar rekening nemen. Ze is er helemaal klaar voor om de kindjes te begeleiden in hun eerste stappen in de danswereld.


Anika
Anika

Natasja De Wit

DOCENT MUDITA

Natasja (29) begon met dansen op 6-jarige leeftijd en is sindsdien nooit gestopt. Ze volgde als kind wekelijkse lessen in ballet, jazz, modern en hedendaagse dans en bleef zich daarna ook verder verdiepen in moderne en hedendaagse dans. Haar stijl kenmerkt zich door vloeiende, soepele bewegingen met veel vloerwerk en natuurlijke bewegingen. Ze heeft gedanst bij Compagnie J en Roots Compagnie en maakt sinds 2023 deel uit van Compani-One en dansgezelschap BASTA. Ze volgt regelmatig workshops bij (inter)nationale lesgevers om zichzelf bij te scholen en te blijven bijleren. Ook in haar lessen zal ze haar leerlingen uitdagen om zo het beste in hen naar boven te halen en hen de kans geven om zich volledig te ontplooien. Natasja staat in voor de lessen Adults moderne/hedendaagse technieken en Adults modern/hedendaags (advanced level).

Blauw De Greve

Line Baguet

Docent mudita

Line (21) zette haar eerste danspasjes op 4-jarige leeftijd. In de lokale dansschool ontdekte ze haar passie voor hiphop, jazz en moderne dans. Ze danste daar ook jarenlang in het competitieteam en gaf er les aan verschillende groepen lagere school en de G-dansers. Sinds 2019 geeft ze les in Brecht aan competitieteams in verschillende stijlen. Naast het lesgeven, danst ze zelf nog altijd. Binnen dansstudio Mudita maakt ze al twee jaar deel uit van danscompagnie Meraki. Line neemt dit jaar de lessen Adults modern/hedendaags (open level) en Adults girly voor haar rekening. Waar ze in haar lessen modern vooral de nadruk legt op emotie en inleving, draait het in de lessen girly helemaal om female empowerment. Daarnaast is Line ook Aanspreekpunt Integriteit (API) binnen dansstudio Mudita. Ze kijkt ongelofelijk uit naar het komend dansjaar!

Anika

Ainoa Batslé

DOCENT MUDITA

Ainoa Batslé (16) was al een danseresje op 3-jarige leeftijd. Ze volgde kleuterdans bij VDRG Gent en maakte na 2 jaar de keuze om ook klassiek ballet uit te proberen. Ze danste 2 jaar bij Il Cigno. Op haar 10de deed ze mee aan de auditie voor het wedstrijdteam Meraki Juniors. Ze werd toegelaten en danste sindsdien nergens anders meer. Ze heeft haar hart verloren in onze dansschool en nam al aan vele wedstrijden deel, zowel als solo, in duo als met de Meraki Teens. Het voorbije jaar werd ze zowel Belgisch als Europees kampioen met haar duopartner Noa Hazenbosch. Het komende dansjaar zal ze met plezier deel uitmaken van ons docententeam. Samen met Shauni Wauters zal ze de lessen Youngsters modern-hedendaagse technieken en Youngsters modern begeleiden.

Blauw De Greve

Blauw De Greve

Docent mudita

Blauw (23) begon aan haar eerste muzieklessen toen ze nog maar 6 jaar oud was. Al snel (9 jaar) zette ze haar eerste stappen in de musicalwereld en mocht ze performen in producties zoals Alladin, Shrek jr, De drie biggetjes, De wilde zwanen van het geluidshuis ... Blauw behaalde haar diploma muziek (klassieke piano en jazz/pop zang) aan het MUDA kunstsecundair in Evergem, van waaruit ze doorstroomde naar het KASK conservatorium en haar bachelordiploma in the performing arts behaalde. Momenteel is ze bezig met het afronden van haar masterjaar. Ze heeft al 7 jaar ervaring in het lesgeven en staat te springen om ons Muditateam aan te vullen. Daarnaast volgt ze nog de musicalopleiding bij Fabric Magic, waarmee ze o.a. al backing vocals voor #LIKEME, Dana Winner, Ronan Keating & Il Divo mocht voorzien. Ook bij de shows van #LIKEME in het Sportpaleis was ze aanwezig als koorlid en danser. Blauw is een bron van energie en positiviteit met een brede waaier aan passies en een grote liefde voor het lesgeven. Ze neemt de zanglessen voor Youngsters / Adults musical voor haar rekening.

Shauni

Chelsea Vinckier

DOCENT MudIta

Chelsea is sinds haar 4 jaar niet meer weg te slaan van de dansvloer. Ze begon bij Starz on Stage en sloeg de kleuterlessen meteen over omdat ze bij de Kids wou proberen. Ze begon met de stijlen clipdance en hiphop maar liet zich de laatste jaren ook meeslepen door andere stijlen zoals commercial, high heels en modern/jazz bij Showcase Studio Gent van Tommy Gryson. Een bezige bij die dus in heel wat stijlen thuis is! Dit semester geeft ze haar passie voor muziek en dans door aan onze Mini’s en Kiddo’s (Wondelgem).

Volg je ons al op sociale media?
Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes bij dansstudio Mudita en danscompagnie Meraki? Of wil je de sfeer opsnuiven?
Volg ons dan zeker op Facebook, Instagram en TikTok!
Foto- en beeldmateriaal: met dank aan Hannah Van Eetvelde ||  Victor Stans  ||Ashley De Buck||Veronique De Cock|| Griet Gillisjans.