Compagnie

Compagnie Âme

Save the date: 4 en 5 juli 2024

Compagnie Âme is een hedendaagse danscompagnie uit Gent. Âme is de Franse vertaling van het woord 'ziel'. We streven ernaar om in elk creatieproces de ziel centraal te zetten, niet enkel bij de dansers, maar ook bij het publiek. Het doel is om voorstellingen te creëren die je in contact brengen met jezelf, die je doen stilstaan en vertragen en vooral doen voelen. In een wereld die steeds sneller draait en waarin afleiding nooit ver weg is, verliezen we soms het contact met onszelf. Âme nodigt je uit om de buitenwereld even te laten voor wat het is en je te verbinden met je innerlijke wezen.

Onze getalenteerde dansers nemen je mee op een reis van zelfontdekking: een reis die begint op het podium en die een proces bij jezelf in gang zet. Elke beweging, elk gebaar en elke ademhaling in onze voorstellingen is doordrenkt van betekenis. Âme put inspiratie uit de menselijke ervaring, van vreugde tot verdriet, van hoop tot angst, en brengt al die gevoelens tot leven door middel van beweging. Het is een viering van het mens-zijn in al zijn facetten, een uitnodiging om te voelen, te reflecteren en te groeien. Âme daagt de conventies van hedendaagse dans uit en omarmt de vrijheid van expressie. Onze voorstellingen zijn een samensmelting van choreografische virtuositeit en emotionele diepgang. De choreografieën zijn een samenspel van gezette steps, maar ook van improvisatie vanuit de dansers zelf.

Meet our dancers

Lien Janssens

Anke Weckx

Hannah Van Eetvelde

Olivier Schollaert

Noa Hazenbosch

Antje Hautekeete

Ainoa Batslé

Tycho Bauters

Anoek Van Cauwenberg

Irèna Zaman

Elise Strubbe

Choreograaf - Shauni Wauters

Shauni Wauters, choreografe en artistiek leider van compagnie Âme, draait al jaren mee als maker in de wedstrijdwereld. Dat deed haar verlangen naar meer. Ze wou op zoek naar een meer artistiek proces waar tijd is voor creëren vanuit en met de dansers, alsook naar het luik van storytelling door middel van dans. Met heel veel goesting en ervaring vanuit haar eigen uitvoerende dansprojecten (ze maakt o.a. deel uit van Roots Compagnie o.l.v. Helena Vandecasteele), startte ze in 2023 compagnie Âme op.


Met de steun van Danspunt i.h.k.v. CODE DANS.
Volg je ons al op sociale media?
Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes bij dansstudio Mudita en danscompagnie Meraki? Of wil je de sfeer opsnuiven?
Volg ons dan zeker op Facebook, Instagram en TikTok!
Foto- en beeldmateriaal: met dank aan Hannah Van Eetvelde ||  Victor Stans  ||Ashley De Buck||Veronique De Cock|| Griet Gillisjans.