Recreatief

Onze recreatieve dansstijlen

dansstudio mudita

Kleuterdans

Voor onze jongste dansers wordt er nog geen opsplitsing gemaakt in dansstijlen. Zij krijgen de basispassen aangeleerd op een speelse en dansante manier. Aan de hand van magische verhalen en creatieve spelvormen krijgt jouw kind de kans om bij de Mini's (3-5 jaar) zijn of haar eerste danservaring op te doen.

Kinderdans

Net als bij kleuterdans wordt er ook bij onze Kiddo's (6-8 jaar) nog geen concrete opsplitsing gemaakt in dansstijlen. Op een speelse en originele manier en in verschillende thema's krijgen ze basistechniek en choreografieën aangeleerd. Tegelijk worden ze voorbereid op hun keuze zodra ze bij de Juniors terechtkomen. Ze krijgen in de diverse stijlen altijd de nodige basis zodat ze zeker te weten komen welke stijl hen het meest aanspreekt (ook doorgroeien in meerdere stijlen is mogelijk).

Ballet

Ballet is de ideale basis voor alle andere dansstijlen binnen Mudita. Net om die reden bieden we deze stijl aan voor onze jongste dansers. Ballet draait om lichaamsbeheersing en -bewustzijn. Ook ruimte-inzicht, lenigheid en kracht worden via techniekoefeningen ontwikkeld. Voor kleine kinderen draagt dit bij aan de ontwikkeling van motoriek en evenwicht. In een leuke choreografie danst jouw kind als een echte fee, prins of een andere magisch personage. Al spelenderwijs wordt deze basisstijl eigen gemaakt. Ballet wordt aangeboden voor Mini's (3-5) en Kiddo's (6-8).

Urban

In urban worden de kneepjes van het hiphopvak aangeleerd. Urban is een verzamelnaam voor stijlen die ontstaan zijn op straat. Er wordt een diverse afwisseling geboden tussen (Girly) Hip Hop, Streetdance, Hip Hop Commercial, Hip Hop Fast, House en nog veel meer.
Urban wordt aangeboden voor Juniors (9-12), Youngsters (13-15) en Adults (16+).

Modern

In de lessen modern/hedendaags start je vanuit een technische basis. Basistechniek wordt via verplaatsingsoefeningen op een uitdagende en leuke manier aangeleerd. Deze stijl komt voort uit ballet, maar kent een veel vrijere bewegingsvorm. Op hedendaagse nummers worden muziek, dans en emotie één geheel. De nadruk ligt op flow, eigenheid en inleving. Modern/hedendaags wordt aangeboden voor Juniors (9-12) en Youngsters (13-15) in combinatie met jazz. Voor Adults (16+) is dit een afzonderlijk aanbod.

Choreolab

Binnen choreolab werk je altijd aan een totaalconcept. Met een mix van stijlen worden uitdagende choreografieën uitgedacht en aangeleerd. Er is aandacht voor techniek, maar de hoofdfocus ligt op het uitvoerende gedeelte. Het gebruik van attributen en/of decor maken het totaalplaatje compleet. Je waant je zo on stage. Choreolab wordt aangeboden voor Juniors (9-12), Youngsters (13-15) en Adults (16+). Bij de Adults is een basiservaring dans vereist.

Jazz

Jazz is een gevarieerde dansstijl die door invloeden van ballet en modern een vrijere vorm van dansen is geworden. Het gaat van dynamische en strakke verplaatsingen naar vloeiende en ingetogen frases van dans. In de lessen wordt genoeg tijd gespendeerd aan verplaatsingsoefeningen, ballettechnieken en lenigheid. Jazz wordt aangeboden Adults (16+). Voor Juniors (9-12) en Youngsters (13-15) wordt de combinatie met modern aangeboden in het lessenpakket.

Girly

Binnen girly (optional heels) staan vrouwelijkheid en uitstraling centraal, maar uiteraard zijn ook mannen meer dan welkom in deze les! De stijl is een mix van urban met hedendaagse invloeden. Is dansen op heels voor jou nog een stap te ver? Trek dan gewoon je sneakers aan. Wil je de les volgen op heels? Investeer dan zeker in een paar hakken die vast zitten aan de enkel.
Girly wordt aangeboden voor Adults (16+).

Zomer workout lessen, Evy Stroef

Workout

Onze workoutlessen zijn voor iedereen die zich wil amuseren én tegelijk fit wil worden! Tijdens een uitgebreide opwarming worden je spieren op een verantwoorde manier getraind. Er komen heel wat oefeningen aan bod die alle belangrijke spiergroepen triggeren om ons lichaam sterker te maken. Is choreografie onthouden niet jouw ding, maar wil je toch op een dansante manier aan je conditie werken? Dan is deze les perfect voor jou! Ervaring in dans is geen vereiste. Workout wordt aangeboden aan Adults (16+).

Volg je ons al op sociale media?
Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes bij dansstudio Mudita en danscompagnie Meraki? Of wil je de sfeer opsnuiven?
Volg ons dan zeker op Facebook en Instagram!
VOLG ONS OP INSTAGRAM
Met dank aan Ashley De Buck en Veronique De Cock voor het fotomateriaal.