Recreatief

Onze recreatieve dansstijlen

dansstudio mudita
Twee kinderen dansen

Kleuterdans

Voor onze jongste dansers wordt er nog geen opsplitsing gemaakt in dansstijlen. Zij krijgen de basispassen aangeleerd op een speelse en dansante manier. Aan de hand van magische verhalen en creatieve spelvormen krijgt jouw kind de kans om bij de Mini's (3-5 jaar) zijn of haar eerste danservaring op te doen. We bieden lessen aan de Mini's zowel op onze locatie in Gent als in Wondelgem aan.

Twee kinderen dansen met hun juf

Kinderdans

Net als bij kleuterdans wordt er ook bij onze Kiddo's (6-8 jaar) nog geen concrete opsplitsing gemaakt in dansstijlen. Op een speelse en originele manier krijgen ze basistechniek en choreografieën aangeleerd. Tegelijk worden ze voorbereid op hun keuze zodra ze bij de Juniors terechtkomen. Ze krijgen in de diverse stijlen altijd de nodige basis zodat ze te weten komen welke stijl hen het meest aanspreekt - ook doorgroeien in meerdere stijlen is mogelijk. We bieden lessen aan de Kiddo's zowel op onze locatie in Gent als in Wondelgem aan.

Twee kinderen dansen fusion

Fusion

In onze lessen fusion worden verschillende dansstijlen vermengd (urban, streetdance, clipdance...). Op die manier kan je ontdekken welke stijlen jou het best liggen én krijg je tegelijk een zeer uitgebreide algemene danstechnische basis. Er wordt ingezet op werken in concepten, waardoor je je zo in de videoclips waant die je overal online ziet. We bieden de lessen fusion aan voor Juniors (9-12), zowel op onze locatie in Gent als in Wondelgem.

Een groep op podium met hun urbanchoreografie

Urban

In urban worden de kneepjes van het hiphopvak aangeleerd. Urban is een verzamelnaam voor stijlen die ontstaan zijn op straat. Er wordt een diverse afwisseling geboden tussen (girly) hiphop, streetdance, commercial, hip hop fast, house en nog veel meer. Urban wordt aangeboden voor onze Adults (16+) en wordt opgesplitst in niveaus: je kan kiezen tussen open level of advanced.

Een groep op het podium met hun moderne choreografie

Modern

In de lessen modern/hedendaags start je vanuit een technische basis. Basistechniek wordt via verplaatsingsoefeningen op een uitdagende en leuke manier aangeleerd. De stijl komt voort uit ballet, maar kent een vrijere bewegingsvorm. De nadruk ligt op flow, eigenheid en inleving. Deze stijl wordt aangeboden voor Juniors (9-12) en Youngsters (13-15). Voor Adults (16+) wordt er opgesplitst in niveaus en kan je kiezen tussen open level of advanced. Open level mag niet gevolgd worden door de competitiedansers. Die raden we aan om voor advanced te kiezen.

Een groep op het podium met hun choreografie in de stijl choreolab

Choreolab

Binnen choreolab werk je altijd aan een totaalconcept. Met een mix van stijlen worden uitdagende choreografieën uitgedacht en aangeleerd. Er is aandacht voor techniek, maar de hoofdfocus ligt op het uitvoerende gedeelte. Het gebruik van attributen en/of decor maken het totaalplaatje compleet. Je waant je zo on stage. Choreolab wordt aangeboden voor Adults (16+).

Drie dansers in de stijl girly

Girly

Binnen girly (optional heels) staan vrouwelijkheid en uitstraling centraal, maar uiteraard zijn ook mannen meer dan welkom in deze les! De stijl zet in op zelfzekerheid, body positivity en kracht, op basis van urban invloeden. Is dansen op heels voor jou nog een stap te ver? Trek dan gewoon je sneakers aan. Wil je de les volgen op heels? Investeer dan zeker in een paar hakken die vast zitten aan de enkel. Girly wordt aangeboden voor Adults (16+).

Twee dansers op het podium in workoutstijl

Workout

Onze workoutlessen zijn voor iedereen die zich wil amuseren én tegelijk fit wil worden! Tijdens een uitgebreide opwarming worden je spieren op een verantwoorde manier getraind. Er komen heel wat oefeningen aan bod die alle belangrijke spiergroepen triggeren om ons lichaam sterker te maken. Is choreografie onthouden niet jouw ding, maar wil je toch op een dansante manier aan je conditie werken? Dan is deze les perfect voor jou! Ervaring in dans is geen vereiste. Workout wordt aangeboden aan Adults (16+).

Twee acteurs op het podium tijdens toneelproductie

Musical

Voel jij je op een podium als een vis in het water? Vind je het geweldig om zang, dans en toneel te kunnen combineren? Heb je altijd al gedroomd van een voorstelling op de planken? Lights, action!
In onze cursus musical leer je het allemaal. Je wordt ondersteund door ervaren docenten in drama, dans en zang. Je leert hoe deze drie te combineren en werkt toe naar een musicalproductie voor publiek! De lessen musical worden aangeboden aan Youngsters/Adults (13+).

Danseres op het podium

Modern/
hedendaagse technieken

In deze lessen wordt er vertrokken vanuit een technische basis. Basistechniek wordt aangeleerd in diagonalen en verplaatsingsoefeningen op een uitdagende en toffe manier. De technieken komen voort uit ballet, maar zijn veel vrijer in bewegingsmateriaal en worden gekenmerkt door flow en floorwork. In deze lessen wordt niet ingezet op choreografie, maar krijgen de dansers alle tijd om in te zetten op techniek en lichaamsbewustzijn. De les wordt aangeboden aan Youngsters (13-15 jaar) en Adults (16+).

Volg je ons al op sociale media?
Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes bij dansstudio Mudita en danscompagnie Meraki? Of wil je de sfeer opsnuiven?
Volg ons dan zeker op Facebook, Instagram en TikTok!
Foto- en beeldmateriaal: met dank aan Hannah Van Eetvelde ||  Victor Stans  ||Ashley De Buck||Veronique De Cock|| Griet Gillisjans.